Senaste inläggen

Av Olof Södergård - 4 juli 2009 00:31

I runt två veckor har det varit grymt bra väder med temperaturer på cirkus 30 och sol i massor. Under dessa två veckor har jag börjat att jobba samt varit bortrest utan träningsredskap, och har således missat att vara ute och steka när solen har stått i zenit. Hade väntat på denna dag då jag var ledig och äntligen skulle få ta del av hettan och solen, men gudarna ville annat. Givetvis börjar ett monstruöst monsunregn lagom till att jag ska ge mig av. Har inte sett så mycket vatten på ett bra tag. Lagom kul. Aledningen till att jag faktiskt fortsatte cykla trots regnet var att jag skulle mta upp Prinsen vid Tullfritt. Annars hade jag legat nerbäddad i sängen framför tv:n.


Blev en runda på totalt 4h för min del iaf i ett tämligen lugnt tempo. Solen började visa sig efter en dryg timme eller så också. Riktigt kvalmigt i luften. Vi stannade till vid Djurgårdsbrunn och fikade på hemvägen. Pannkaka med sylt, glass och chokladsås var ett mycket välkommet inslag. Stötte på Dunberg också som cyklade på fälgen efter en tubpunka när jag rullade tillbaka mot Bosön. Sympatirullade hem med honom och lånade lite olja. Kedjan hade blivt ganska sandblästrad under dagen kan man säga.


Direkt efter jag kommit hem brakar åskan igång igen och monsunen fortsätter. Tur hade jag där.


Cykeln funkade bra också. Kändes dock som en tung utväxling, eller så är det jag som blivit klen.


ANNONS
Av Olof Södergård - 3 juli 2009 00:01

Äntligen har jag införskaffat mig en ny racercykel. Det var fan på tiden då min gamla stridsvagn är allt annat än lätt och tidsenlig. Köpte Balck Jr:s hoj som han rejsade på förra året. En riktig pärla och en monstruös uppgradering i jämförelse med den förra. Fick hjälp av Dunberg och Edin i olika omgångar) med att installera nya vajrar, och nu går det att växla fint. Ska ut och premiärköra den imorgon med Prinsen som sällskap. Skönt att få vara ledig frdag samt lördag- Då kanske man hinner träna ikapp sig en smula.


En sådan här ram:Sådana här hjul (dock en lite äldre version utan dekaler):


Avrundat med denna grupp:En bild på den riktiga skönheten kommer inom kort att dyka upp.

ANNONS
Av Olof Södergård - 30 juni 2009 23:49

Jag har faktiskt nog gjort någonting som kan klassas som träning idag...eller snarare ikväll. Det är fan extremt svårt att lura ut sig själv på en runda efter 8h jobb. Kände att jag mer eller mindre var tvungen till det idag så efter att jag hade cyklat hem hårslöade jag en stund innan jag tog mig ut. Klockan var redan då mycket och det var inte läge för en långrepa då jag ej hade någon lust med att komma hem vid midnatt. Fick ihop 1h40min fartlek med hårda stötar i backar och på platten. Höll uppe tempot mellan fartavsniten också för att få ut så mycket som möjligt av den knappa tiden. Kändes överraskande bra i benen faktiskt. Fint tryck i backarna på storkakan och en bra bit ut på kransen. Nu gäller det att hålla pannbenet i shack i några dagar innan jag är ledig fredag samt lördag. Då blir det förhoppningsvis långa turer. Suger att man inte kan ta del av det äckligt bra vädret. Det enda jag får är svettiga kallingar av att vara i den överhettade butiken hela dagarna.


Appropå Prinsen, han vann Gothia-GP i Varberg igår. Spöade återigen ett gäng proffs i spurten. Borde ta mig fan bli ett bättre kontrakt till nästa säsong för den pojken. Pro Tour?

Av Olof Södergård - 30 juni 2009 08:39

Har inget av vikt att skriva om mig själv så det får istället bli om söndagens hjälte, Patrik "Prinsen" Morén. Var ju iväg och servade Vallentuna Cycling Team under Cykel-SM som gick i helgen. Denna gång förlagt till Götene och Kinnekulle. En väldans lyckad tillställning må jag säga. Guld och silver i stafetten på fredagen följdes upp av att Prinsen vann en bronspeng på herrarnas linjelopp. Så satans jävla äckligt bra! Att ta en medalj i den konkurrensen är...det går inte att beskriva i ord. Prinsen läxade upp alla proffs (förutom Ljunken och F.Ericsson som hade gått loss tidigare) i spurten om 3e-platsen. Hann själv inte se själva avgörandet då jag stod utplacerad för att kunna langa en flarra om så Prinsen behövde. Lyssnade dock på radiosändningarna och följde avslutningen med hög anspänning. När tätcyklisterna närmade sig målgång börjar sändningen från radio säcka ihop. Det enda som hörs är små lösryckta fragment från speakern, *brus*...Ljungkvist... *brus*...Ericsson...*brus*...Vallentuna...*brus*. Var först när vi åkte tillbaka mot målet som vi fick beskedet om att Prinsen blev 3a, och då blev det gåshud. Ni som fattar cykel vet hur förbannat bra denna prestation är, ni andra kan ta och läsa på.


 

Prinsen visar hur man kan vara aero men samtidigt sitta bekvämt. Notera att han vilar hakan på det extra långa gaffelröret.  


Jag tror att det var den superba uppladdningen kvällen/natten innan som avgjorde Prinsens form. Jag, Prinsen och Superspurtaren satt nämligen uppe och kollade på "Torkel i knipa" innan vi släckte lyset. Fy fan för fläsk.   


Prinsen (i mitten) fintrampar uppför backen tillsammans med några blåbär. Foto: Johan Nilsson

Av Olof Södergård - 23 juni 2009 22:39

Jag skrev FÖRSÖKA uppdatera oftare. Nåväl, var i dalarna under midsommarhelgen med Vallentuna Cycling Team (väldigt häftigt internationaliserat namn). Det klassiska Solleröloppet gick som vanligt av stapeln. Jag fick sitta med i servicebilen som mekaniker under de 18 milen. Tur det för att vadret var allt annat än bra, 10 grader och ösregn hela loppet. Spännande att åka 18 mil på 5h, i bil. Gick väldans bra för laget iaf och det blev tre på topp tio, 3a, 6a och 10a. Grymt bra i den konkurrensen. Ärkerivalen Cykel City hade bara en åkare topp 30. HA!


Snabbspolar till idag. Var tvungen att klämma in ett rejält pass idag då resten av veckan är fullsmockad med jobb och cykel-sm. Benen var allt annat än bra under cykelturen, men jag lyckades ändå på något vänster trampa mig runt i dryga 6h. Med som sällskap var Flås och Patrik "Prinsen" Morén. En lång och ohärlig roslagsrunda. Benen var ta-mig-fan helt förstörda under den sista biten och väggen knackade på dörren. Fick mina timmar iaf.


Attackdusch samt ikastning av mat för att sedan cykla till Stadion för att vara funktionär på klubbens friidrottstävling. Var rätt så borta i skallen under mitt uppdrag som krattare av längdgropen + att det var jobbigt att kratta. Sand är tungt. Agerade sedan speaker på några 200m-lopp samt under A-heatet på 5000m. Annorlunda upplevelse. Som tur var hade jag A Lennart (ALJ) som klockade och delgav mellantider. Cykel hem och nu jättetrött. Blir kul att jobba imorgon.

Av Olof Södergård - 17 juni 2009 23:07

Hej och hå. Har inte varit ett så värst frekvent skrivande. Ska försöka skärpa mig.


I måndags var jag ute en kortis och cyklade. Kallt och allmänt otrevligt. Petade in ett antal intervaller av olika längd samt intensitet. Känslan i kroppen kan beskrivas som seg. Kändes så i lördags också. Inget kul. 80min hann jag vara ute innan fingrar och tår domnade bort. 140 i snittpuls visar att det var lite kämpigt under den korta tiden ändå.


Trevligt samkväm på kvällen med andra nördar. Pizza och godis. Fett bra.


Igår, tisdag, hade jag ett morgonmöte i stan och spatserade sedan runt i diverse affärer och ströshoppade. Jobbigt som fan att gå så mycket. Blev satans trött i ben och fötter. Använder ju inte kroppen på det sättet längre. All transport sker ju med cykel nuförtiden. Helt sänkt när jag kom hem. Hade som ambition att träna, men jag pallade inte. Den här benstyrkan som jag har lagt in tar musten ur en i flera dagar.


Idag, onsdag, tog jag dock tag i mig själv. Solen sken, men det var inte varmt. Cykeln skulle rastas, och helst lite längre än vanligt. Stack ut och trGickummade igång lite lätt i motvinden. Gick inte fort första 2h, men sedan blev vindarna mer fördelaktiga (precis som beräknat) och farten ökade. Kom också igång bättre i kroppen efter några timmar. Slow starter. Uppe och vände vid Rimbo ungefär sedan tillbaka via Frösunda, Lindholmen, Vallentuna mm. Gick bättre än väntat och endast en kortare skarv på ön krävdes. In alles 5h02min och ca 16mil. Iom gnetet de sista 2,5h landade snittpulsen på hela 138. Dagens utfodring under passet var 1 energikaka, 1 flarra vatten, 1 flarra sportdryck, 1 flarra cola + en liten gel. Tryck hela vägen. Gött.


Var sedan tvungen att cykla in till skolan på direkten nästan. Lite halvsegt. Var med och assistcoachade BAmbi, Flås och Bernt som sprang snabba 300ar på Stadion. Gick snabbt och lätt. Spännande att se hur Bambi springer på lördag på Lag-EM i Portugal. Premiär på 3000m. Intressant. Spana in det på Eurosport eller TV4sport på lördag klockan 17.19


Nu trött och imorgon eftermiddag bär det av till Sollerön för att spana på cykeltävling. Verkar som att jag ska sitta i servicebilen och ge hjul åt de som punkar. Också det väldigt intressant.

Av Olof Södergård - 15 juni 2009 00:35

Fredag: Våtväst med Bambi på morgonen i cirka 50min med ett lite blandat inslag av fartavsnitt för att få tiden att gå snabbare. Styrkerehab på kvällen.


Lördag: I tron att det skulle bli fint väder stack jag ut och cyklade. Givetvis startade monsunregnet strax efter att jag kommit ut. Blev fruktansvärt blöt, kall och hungrig. Hade också fasligt tröga ben vilket gjorde att det inte gick att gneta på i en högre fart hem. Kortade givetvis ner rundan och jag kom hem efter 2h40min. Alltid något.


Hängde sedan med till Eskilstuna för att coacha fram Bambi på 800m. Ovanligt lite hjärnspöken för hennes del och hon vann loppet över Ulrika Johansson på 2.07 + 3000kr. Trevligt.


Söndag: Då päckelvädret fortsatte blev det istället en städdag. Extremt roligt. VAr nere och körde ett längre pass i hallen iaf. 1h rehab + 1h övrig kropp.

Av Olof Södergård - 12 juni 2009 00:01

Okej. VAr ute och cyklade på förmiddagen i det gråmulna vädret. Sällskap under färden var Dunberg samt Flås (en kort bit). Körde på rätt hårt och alternerade mellan vem som skulle dra. La även in en längre tempointervall på samma sträcka som i tisdags. Flåset var högt och benen blev trötta. På hemvägen började Dunberg steka på lite extra då han hade bråttom till jobbet. Extra jobbigt för mig pga att Dunberg hade sin monstruöst aerodynamiska tempohoj, och kunde krypa ihop till en låååg ställning. Är det extra jobbigt så är det även extra träning. Bra där. Hemma igen efter 3h18min. Pulsen toppade in på hela 185. Kort och hårt idag alltså.


Hjälpte sedan till att coacha Bambi på hennes intervaller på Vallen då hennes riktiga coach är på Island. Klockning och peppning för att undvika psykbryt. Bambi sprang riktigt övertygande må jag säga. Snittet landade 1sek under målfarten och det var fokus hela vägen. Får se hur fort det kan gå på lördag då det vankas riktig säsongspremiär.  


Imorgon regn och 12 grader. Cykel ute eller våtväst? Jag kommer bli blöt i vilket fall som helst, men graden av misärfaktor är enorm mellan dem.  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se