Senaste inläggen

Av Olof Södergård - 11 augusti 2009 22:15

Ligger lågt med träningen nu när jag har återgått till jobbandet. Kanske bra med lite vila för att suga upp den utförda träningen. Bäst att tänka så iaf då jag inte är överdrivet förtjust i att vila.


Annars då? Jo, jag kan väl berätta om vilka som har besökt butiken. Var en del "kändisar". Sålde en Garmin 405:a till den före detta hopparen av höjder, Kajsa (dock ingen Måns). En ny karriär som långlöpare verkar vara i antågande. Mr-1.08-på-halvmaran-Bernt stannade till och införskaffade sig ett par Asics Piranha som låg på 119 gram. Nu går det inte att skylla på tunga skor längre. Fler lidingölocals spottades såsom SM-tvåan Sofia Öberg, och multitalangen Lina Alainentalo plockade ut lite kläder. Rätt grymt att ha gjort 1.80 i höjd kombinerat med 10.10 på 3000m hinder. Sist men inte minst gled, den för dagen dryge, Spenatmannen in. Spenat ville ha nya mängdskor, aka så lätta och ouppbyggda skor som finns. Dock så fanns det ej något sådant inne som passade Spenats gigantiska ankfötter. Han fick hursomhelst inte lämna butiken förrän han hade köpt några dyra plagg, hehe.


Allt för idag. Good bajs

ANNONS
Av Olof Södergård - 10 augusti 2009 22:42

Hemma i min skyddande verkstad igen. Blev en skaplig vecka uppe i norr träningsmässigt (eller cykelmässigt). Var skönt att få komma bort från huvudstadens stress och folkilskna bilister. Kunde nästan räkna alla bilarna som passerade under varje pass på två händer. Befann mig i Granö, en liten by/ort, lokaliserad mellan Umeå och Lycksele. Vägarna där uppe är i ständigt behov av underhåll då de är hårt åtgångna under vintern, vilket medför lite sprickor och bulor, men va fan, spillerill. Körde en ansenlig mängd grusväg också då asfaltsvägnätet inte är 100% utbyggt. Endast en punka, och det på ett skitdäck som redan var halvdött.


Summering:

 • MÅN- resdag
 • TIS- 5h02min, puls 135/173
 • ONS- 2h14min, 148/176
 • TOR- 4h08min, 125/170
 • FRE- viiiiiila
 • LÖR- 4h01min, 143/176
 • SÖN- 4h37min, 130/170

 • Totalt dryga 20h (för andra veckan i rad. Aldrig hänt förut.)

Har inte kört några regelrätta intervaller (förutom igår när jag la in 5x30s mot slutet) utan det har blivit någon form av fartlek och mycket gnetfart. Har inte kännt mig överdrivet sliten. Det var först under gårdagens pass som en viss seghet samt rövskav började sätta sig. Lördagen pass var riktigt hårt. Släppte aldrig på trycket under de fyra timmarna. Spenderade den mesta av tiden nere i bocken och borrade. Har också märkt av att jag inte behöver lika mycket fast föda under själva cyklingen. Har bara käkat en maximkaka under varje pass (ingen under onsdagen). Dock har en colagel, GT-tabletter samt en festis varit ett nästintill stående inslag. Pure fast carbs.


Spenderade ännu en heldag på bussen idag. Hemsk resa. Satt vid en fönsterplats. Bredvid mig hade jag en äldre tant som smaskade när hon åt och snarkade när hon sov. Framför mig satt en gubbe och hostade hela tiden, och bakom mig satt en och snorade. Lätt panik. Jaja, cykeln kom hem utan rambrott iaf.


Nu blir det jobb nästan hela denna vecka. Är ledig på lördag och då har jag återigen möjlighet att cykla lite längre...om det inte regnar. Annars blir det naturligt en softare träningsvecka. Kanske är bra för kroppen, men inte för psyket.


 


Bild från igår på toppen av backen i Örträsk, i gränslandet mellan Västerbotten och Lappland. Längst ner i backen/svackan rinner Öre älv. Där finns det tydligen en 14 kilometer lång linbana som är/har varit världens längsta (gamla infoskyltar som satt uppe). Har sprungit en löptävling i Örträsk år 2005 tror jag. Då sprang man uppför backen, nu åkte jag utför. Mycket trevligare.  




ANNONS
Av Olof Södergård - 3 augusti 2009 12:44

Sitter på en Y-buss till umeå just nu. Är snart i söderhamn. X-antal timmar kvar. Ska upp och ha lite kvalitetssemester ute i obygden. Har givetvis släpat med mig cykeln också. I torsdags var jag och cyklade en sväng. Hade tänkt mig 4h men det blev 6h. Så kan det bli ibland. Körde rätt hårt med tanke på distansen och de tidigare dagarnas träning. Hade faktiskt bra tryck även på sista timmen. Snittpuls 133, max 168. Fredag och lördag blev det vila pga jobb och resa till vårgårda (scandinavian open). Prinsen lyckades knipa en 2a-plats i den tuffa internationella konkurrensen, men var ruggigt besviken efteråt över att ha förlorat spurten. Tror inte att han har kommit över det än. Chin up Prins! Din storseger kommer. Igår, söndag, stack jag ut på en repa med Dunberg. Ömsom sol ömsom regn. Åkte lite sicksack för att undvika det värsta skyfallen. Skrapade iaf ihop 5h8min med en hel del gnet och hårdare inslag. Snittpuls 138 och max på hela 184. Svettigt. Veckan summeras till dryga 20h fördelat på 4 dagar, alltså 3st hela vilodagar. Helt okej för mig. Mesta veckan sedan påsk. Just det. Bambi sprang hem sm-guldet på 1500m igår! Helt överlägsen. Får se om det kan bli en dubbel idag då 800m springs. Över och ut.

Av Olof Södergård - 30 juli 2009 01:14

Tvättade hojen grundligt imorse. Den hade samlat på sig en rätt så ansenlig mängd med skit sedan förra gången. Innan tvätten gav den ifrån sig diverse märkliga ljud, men efteråt var de borta. Magiskt. Nu kan jag återigen cykla ute utan att skämmas. Tittar på den nu och ser hur den blänker. Gud vad duktig jag är.


Genomförde (med betoning på genomförde) sedan ett vansinnigt tråkigt cykelpass. HAde bestämt mig för att köra i lugn fisfart, så kallad aktiv återhämtning. Det är fan inte kul att göra det själv. Bara cykla och hålla igen. Trött blev jag ju givetvis ändå. Blev irriterad när en fet motionär lade sig på rullen (självfallet utan att säga någonting) och jag var verkligen inte på humör för det. Han föstörde mitt lugna upplägg. Var ju då tvungen att hänga av gubben. I med en fet växel och mosa på i slakmotan samtidigt som jag cyklade så nära diket som möjligt. Gubben flög av och jag kunde återgå till mitt fistempo. Kom tillbaka till bostaden efter ganska precis 4h05min. Snittade pulsen på 126.


Inspekterade sedan när Bambi gjorde sitt förberedelsepass inför SM i helgen - 600m P10', 400m i maxfart. Vågar inte avslöja några tider, men det var ganska så feta träningspers på båda distanserna. Bådar gott!


Cykel imorgon också, jobb på fredag samt avresa till Vårgårda, sitta i servicebil på lördag under Scandinavian Open (cykeltävling om ni inte fattade det), och därefter hemfärd på kvällen. Åker nog sedan upp till landstället utanför Umeå för en liten minisemester. Då vet ni hur mina framtidsplaner ser ut. Godnatt

Av Olof Södergård - 28 juli 2009 21:46

Var i östersund den gågna helgen. Svenska-Cupen i cykel. Var där och servade Vallentuna. Gjorde lumpen i östersund, eller närmare bestämt på frösön (f4), 2004-2005. Ett trevligt återbesök. Vädret visade sig dock från sin vanliga sida där uppe - kallt, regnigt och blåsigt. Cirka 11 grader på söndagens linjelopp. Stod och langade dricka i drygt 5h påpälsad för vinterkrig.


Idag var jag ute och rastade hojen. Hade förhoppningar om att undslippa regnet, men icke. Undvek dock det värsta, men vägarna var ändå dränkta i vatten vilket gjorde mig dyblöt. Som vanligt när jag cyklar själv blir det ett ganska så hårt tempo. Försöker mer eller mindre hänga av mig själv. Jobbigt blev det och jag sög i mig allt käk jag hade med mig (2 flarror vatten, 2 bars, 1 gel + 2 enervit gt-tabletter). Undvek således bonken, men den var nära. Köttade på i 5h04min med en snittpuls på 139 och max 178. Tämligen trött i framsida lår nu. Måste nog cykla i ett lugnare tempo imorgon.


Måste bara ta och rekommendera ett underställ som jag har köpt, Under Armour. Så satans bra. Får Crafts pro-cool att kännas som bomull. Det sitter äckligt tajt mot kroppen och reglerar värmen beroende på om det är varmt eller kallt ute. Blir svalare när jag har den under cykeltröjan än utan. Fett facking bra. Dumpa det vanliga svennebanan-understället alá Craft och köp denna.


Av Olof Södergård - 22 juli 2009 23:39

Ja jävlar.


Mycket jobb den senaste tiden + att jag börjar bli fruktansvärt less på den här satans skadan som omöjliggör löpning. Känns rätt överflödigt att blogga varje dag om det ändå bara innefattar några fjuttpass på cykeln samt en stor dos av bitterhet. Kan bespara er det.


Förhoppningsvis kan det bli en ljusning i skadeproblematiken snart. Har hittat en ny naprapat som är lite mer rough i sitt tillvägagångssätt. Knäckte till hela kroppen idag, och jag fick också en armbåge på den stela höftpartiet. Skönt. Tror mer på dessa metoder än att bara rehabträna som den förra ville. Nålbehandling på fredag och ny knäckning & knådning på måndag. Jag håller tummarna så hårt jag kan.


Har tränat litegranna sedan förra blogginlägget. Orkar inte rabbla upp allt småskit. Kör ibland bara kortisar antingen innan eller efter jobbet. Ibland branta backar, ibland epilogintervaller och ibland både och. Upprätthåller på så sätt någon form av form. Var ledig igår och idag. Passade då på att cykla lite längre. 4h igår i motvind. Segt som attan. 4h45min idag. Inte lika segt.


Nu hoppas jag på att det blir bra väder framöver då jag har min ledighet. Måste jämna ut de här förbenade cykelbrännaränderna.

Av Olof Södergård - 10 juli 2009 00:10

 • Händer inte så mycket här.

 • Cyklade en kortis i söndags innan jobbet med lite fart.

 •  I måndags köttade jag tung styrka för benen samt överkroppen. Måste bibehålla de lilla muckler jag har.

 • Under tisdagen punkade jag på väg till jobbet, men som tur var fanns servicebilen med Dunberg nära till hands.

 • Igår (onsdag) stack jag ut vid 0630 på cykeln och körde 3xEpilogen progressivt, 9:08, 9:00, 8:52. Halvsegt på tom mage, men ändå helt okej. Åt sedan frukostbuffen på Bosön med Flås och Dunberg. Det var gott. Lyfte sedan tungt skrot med benen på kvällen.

 • Idag har det inte hänt något bortsett från den sedvanliga cyklingen till och från jobbet. Stannade till hos Per-Porraffär på hemvägen där Dr Fabian hade lagat en 3-rätters middag. Satt som ett smäck.

 • Imorgon ska jag cykla då jag är ledig. Verkar bli regn vilket medför 4h istället för 5h. Lättja är mitt mellannamn.

Om nu någon har missat det så påminner jag om det här och nu. Tour de France pågår ju för fullt med en comebackande Armstrong placerad på 2a-plats för tillfället. Imorgon är det målgång uppför till Andorra. Kan bli spektakulärt. Missa inte! Jag har hursomhelst inte missat en sändning pga att jag har installerat Eurosport Player på jobbet som rullar på skärmarna i butiken. Mkt praktiskt. Har ni vägarna förbi Runners'store kan ni kika förbi och titta cykel (och köpa skor). Det är iaf påslaget varje dag som jag jobbar.



Av Olof Södergård - 5 juli 2009 23:51

Kan skriva om vad jag gjorde igår. Ånyo en dag i sadeln. VAr ute och rullade distans med Prinsen, Superspurtarn (Linus alltså) och Balck Sr med damsällskap. En lugn och trevlig runda med en stekig fika i Vaxholm. Klockan stannade på totalt 5h25min. Var återigen ruggigt nära att råka ut för ett monsunregn. Strax innan Roppan (Ropsten) skymtade jag ett extremt mörkt molntäcke ala Mordor, svepa in över ön. Växlade då över till storkakan och körde allt vad jag hade hem. Vid Rudboda börjar det droppa och precis efter att jag stängt ytterdörren brakar helvetet loss. Satans flyt. Hade varit drygt att tvätta hojen igen.


En annan kul grej var när en bilist börjar tuta frekvent på oss av okänd anledning då vi ligger på ett streck. Balcken plockar då fram långfingret när den aggriverade bilisten blåser förbi. Bilisten blir då ännu argare och stannar till vid sidan och vevar ned rutan. Det skulle han inte ha gjort. Linus rullar samtidigt förbi och tar tillfället i akt och klämmer ut en redig mängd vatten från flarran rätt in i bilen. Riktigt festligt! Därefter väntade jag på att det skulle smälla ordentligt. Bilisten fegade dock ur och blängde mest på oss med svansen mellan benen. Hehehehe

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se