Senaste inläggen

Av Olof Södergård - 23 maj 2009 23:46

..fast inte längre. Motsägelsefullist javisst!


Mmm, glöm det jag skrev igår om att inte cykla när det regnar för det gjorde jag idag. Tog faktiskt mig själv i kragen. Äckelpäckelväder när jag vaknade och tänkte då på vad skönt att slippa cykla i den skiten. När jag senare då kollar vädret i tidningen ser jag till min förskräckelse att det skulle regna på Söndag också(!!). Hade planerat en längre biketur då, då det enligt tidigare rapporter skulle vara strålande solsken. Hade därefter grundliga överläggningar med skallen om vad jag skulle ta mig till. Bestämde mig efter någrå om och men att få det gjort idag. Enligt vädertablån skulle det klarna upp senare på dagen, och jag höll mina tummar för det.


Eftersom det regnade ville jag inte direkt vara ute längre än nödvändigt, men ska man köra kort så måste man köra hårt. Bestämde mig för Vaxholm tur och retur (via Bogesund givetvis). Väl ute blev jag direkt härligt blöt om baken samt att vattnet började sippra igenom skoöverdragen efter en 10min ungefär. Gräjt. Körde på rätt så bra genom hela rundan. Försökte ligga högt i ansträngning så mycket som möjligt, dock aningens svårare när det blir mer urban miljö med rödljus och dylikt. Överlevde hursom hela vägen hem trots att framväxeln kleggade igen vilket medförde endast lillklingan från Vaxholm -> hem. Var ju faktiskt inte överdrivet obehagligt att cykla i regnet. Höll värmen bra kring bålen, men fötterna domnade bort (som vanligt).


Tre nyanser av hud. Är det det här som kallas "spray tan"?  


Stannade klockan efter cirka 3h05min, trött och nöjd. Märkligt hur fort ens referensramar flyttas i fråga om vad som är ett kort respektive långt pass. Tur att jag körde hårt idag annars hade detta knappt räknats som träning i riktiga cykelkretsar. Pulsen landade till slut på 146/177 på hela passet. Bra bra.


Tajmade givetvis in passet bra så att jag kunde koma framför Girot när jag kom hem. Finns inget bättre än att sitta halvt apatisk och stirra på när andra kör skiten ur sig medan man själv är klar för dagen. Var iofs inte riktigt klar utan kravlade mig ner till hallen vid 8-snåret för rehaben. Gick dock mer smärtfritt än väntat.


Måste också bara nämna det där ruttna inslaget som TV-f*ing-4 hade tidigare i veckan om cykel. Höll på att tappa hakan när jag såg det samt att en redig vomering inte var långt borta. Experter my ass. Cykelguruguden Roberto Vacchi skriver på sin blogg om hur han ser på saken. Patrick Ekwall har i sin tur sedan replikerat på sin blogg om att han bara är ironisk och egentligen alltså inte menar det han säger. Nähä, men vad menar du då? Skippa ironin och tala i klarspråk. Vacchi kontrar sedan med detta och det lär inte ta slut där. Tydligen har TV4 blivit anmälda till granskningsnämnden för detta. Bra där. De borde även anälas för förtal så som de spottade ur sig osanningar. Kan liknas vid fallet Expressen - Mikael Persbrant. 

Slut absolut

ANNONS
Av Olof Södergård - 22 maj 2009 23:21

Ni som bor i trakterna kring huvudstaden vet att det regnade idag. Vad gör inte Alf när det regnar? Jo just det, cyklar. Mesigt eller ej, men jag ogillar starkt att frysa samt bli nerskitad när jag istället kan undvika det. Det är i dessa lägen jag önskar att jag hade en alldeles egen testcykel (en 839a är en våt dröm) permanent uppställd och alltid redo att köra på utan krusiduller. Skulle underlätta i vardagen. Detta låter som ett tämligen klassiskt I-landsproblem, men men.


Istället för att cykla kollade jag på cykel. Girot såklart. Spurtetapp idag och målgång uppför imorgon. Mucho intresante. Fördrev även dagen med att gå och klippa av mig den begynnande lejonmanen. Har inte friserat mig sedan oktober så det var allt på sin plats. Skönt inför sommaren med en kortare samt mer lätthanterlig kalufs.


Alf version 2.0 i ett ansträngt försök att se lite putslustig ut.  


Ett besök i hallen blev det så även denna kväll för rehab + annan styrka. Den värsta övningen är nog Hitlerhunden-Remix. Brutalt överjävlig. Svårt att beskriva med ord. Ganska tomt där nere i hallen. De flesta av löpfriidrottarna är väl iofs i staden där solen alltid skiner aka Karlstad för helgens Stafett-SM. Får se om Bambi och hennes Lidingö kan ta hem någon seger. Bör inte vara omöjligt med tanke på att hon är kittad med nya spajks. Ett par äckligt lätta Nike Zoom Victory som väger runt 100g i storlek US-9. Tänk då vad de väger (eller inte väger) i storlek US-5(!).   

ANNONS
Av Olof Södergård - 21 maj 2009 21:37

Tillbaka.


Inledningen av veckan gick ut på att toppa formen till GIH-kampen som ägde rum igår. Det var ju en testcykelutmaning mot de kära örebroarna som skulle köras, 300w så länge som möjligt och man räknade ihop respektive skolas ryttares totaltid. Man kan väl säga att de redan var slagna på förhand. Jag och Seglarn ställde iordning allt inne i aulan där spektaklet skulle äga rum. Vi fixade våra hojjar så som vi brukar med andra pedaler, sadel, lycrakläder, rejsig sittställning med mera. Jag och Seglarn hann knappt starta innan den första örebroaren klev av efter cirkus 4min. Vi lät då en ny örebroare sätta sig på den toma cykeln. Efter en 10min ungefär gav den andre upp och den tredje kort därefter. Kort dag på jobbet. En av dem kom sedan fram och frågade hur länge till vi hade kunnat hålla på. "En timme till eller så" sa jag, vartefter denne då undrade varför han själv försökte pressa sig ytterligare en futtig 1min. Hehehe.


Glada miner på uppvärmningen


Cyklade in till skolan igår (i cykelmundering) och hade ryggan full med träningskläder och inga "vanliga". Hade tänkt att åka hem efter kampen innan vi skulle ut och käka samt gå till efterfesten. Nu blev det inte så utan jag åkte in till stan istället och impulskonsumerade nya kläder från topp till tå. Sved till en aning i plånkan, men vad ska man göra. Behövde ju de facto nya brallor iaf på grund av de nya svällande cykellåren. Tight is not always right.


Kom hem tidigare än för sent igår natt och kunde därför tvinga mig upp vid 9-snåret. Kände mig bakis trots att jag inte drack en droppe promille (dock ett par stycken Red Bull..). Märkligt. Ett ålderns töcken månne? Hursom, lämnade Bosön strax efter 11 och trampade givetvis norrut för att få ihop mina timmar. Blåste åt alla möjliga håll och råkade dessutom ut för några regndroppar (blä) vid passering Närtunaby. Det mest störande var dock alla dessa avfröade maskrosmoln som flög in i munnen hela tiden. En kort 10minuters skarvning på Lidingön när jag kom tilbaka gjorde att jag stannade klockan på dryga 5h. Klappade mig själv på axeln efter det. Snittpuls131 btw.


Nu när jag har cyklat ute under en tid börjar jag erhålla den oundvikliga cykelepidemin - cykelbrännan! Börjar se lätt spetälsk ut med diverse ränder hit och dit. En begynnande handskbränna plågar mitt synfält just nu. Blä. Kommer tamefan ligga och råpressa i solen vid varje tillfälle som ges, annars går det inte att visa sig på en ofentlig strand i sommar.

R.

Av Olof Södergård - 19 maj 2009 00:35

Blev nada av plaskandet. Trött och seg säg vad ni vill. Har ägnat större delen av dagen åt läxläsning istället. Mindre kul det med. Mest recovery idag alltså förutom besöket hos sjukgymnasten. Små, men ändock synliga framsteg visade jag. Börjar bli mindre skev i bäckenet. Bara att fortsätta göra rehaben. Fick dessutom till min stora glädje (eller inte) två nya bajsjobbiga övningar till min repetoar. Beräknad tidsåtgång för hela kalaset är nog runt timmen nu om man kör på och inte lökar. Inte nog med att det tar tid och är tråkigt, utan det är stört jobbigt också. Träningsvärk på ställen jag inte trodde fanns. Så länge det blir framsteg av detta är det aningens lättare att motivera sig. I sinom tid kanske jag kan bli löpare igen. Största problemet då blir att göra sig av med cykelmusklerna.  

RR

Av Olof Södergård - 17 maj 2009 23:19

Lugn och glidig dag i sadeln idag. Benen en smula tunga och skrumpna så en solig och fin recovery ride om 90min blev det endast. Glassade runt längs Strandvägen i Djursholm och såg bla någon av ABBA-Bennys trälar klippa hans gräsmatta. Direkt efter hemkomst pep jag ner till hallen där jag sammanstrålade med Bambi. Skönt att få något snacksällskap under styrkan. Blir annars rätt träigt att stirra upp i taket en timme.


Funtar på vad morgondagen skall innefatta i träningsväg. Bambi säger våtväst på kvällen. Låter ju inte lockande, men det kanske är ett nödvändigt ont. Ett sjukgymnastbesök blir det också. Bäst att skriva det här så att jag inte glömmer bort det. Har en tillfällig släng av senilitet. Bara ett år kvar tills det är 25år till Döhalvan ju, aka livet går utför big time.

Av Olof Södergård - 17 maj 2009 12:18

Till saken utan alltför utsvävande utläggningar.


Fredag: Ett kortare pass om 1h44min med 2st ca9min intervaller + något backryck. Inget speciellt förutom att jag hade träben. Sedan ett attacksnabbt rehabpass innan kvällens spelkväll (TP från 80-talet där jag och min partner givetvis vann).


Lördag:Flås hastigt insjuknade fick jag trampa ut allena på distanspasset. Solen sken, nyrakade (och bra) ben och ett gott humör. Viktiga ingredienser för en lyckad runda. Vinden var dock aningens skum. Fick göra några justeringar på från vilket håll jag skulle åka åt, men med facit i hand blev det helt okej. Lite motvind, lite mer medvind och mest kantvind. Eftersom benen svarade rätt bra låg jag på storkakan 90% av tiden. Bra för styrkan.


The route i grova drag: Lidingö - Enebyberg - Skålhamra - Vallentuna - Lindholmen - Frösunda (via Stolp-Ekeby) - Göttröra - Lunda - Markim - Granakurvan - Vallentuna - Täby Kyrkby - Enebyberg - Lidingö.


I och med det glada humöret och de snälla benen trampade jag runt i 4h30min denna dag. Trycket var också skapligt och pulsen landade på 131/158. Bättre energidepåer gjorde det hela mer angenämt också.


Därefter var det skönt att få koma framför Girot en stund innan jag var tvungen att skynda mig ned till hallen för rehaben. Aningens zombieaktig i kroppen vilket medförde att det tog sin lilla tid. Belöningen efteråt var grillning med Seglarn och Flås nere vid bryggan. Korv, stek och marshmallows. Fett med fett.

Av Olof Södergård - 17 maj 2009 00:12

Berättar om dagen samt gårdagen under morgondagen. Nu måste Alf sova.

Av Olof Södergård - 14 maj 2009 22:47

Lugn fin dag på träningsfronten. Lite allmänna vardagsmotionsbestyr bara såsom transport till och från skolan per cykel, samt en kulturgeografisk vandring i nationalstadsparken på Norra Djurgården. Avverkade även ett styrke-/rehabpass på seneftermiddagen. Tämligen låg aktivitet efter att jag hade gjort mina övningar. Blir lätt så när det finns andra att konversera med. Var säkert i hallen i cirkus 2h30min. Förstår nu varför friidrottare "tränar" så mycket. Blir ju en del timmar i träningsdagboken om man loggar när man kommer och sedan när man stämplar ut. 


Är aningens öm och stel i vänster armbåge och axel sedan gårdagens fulkrasch. Kände det när jag bänkade (som replik på Flås inlägg) att full kraft inte fanns. 90kg ska jag ju ta annars. Inget snack. En bit bort från mina glansdagar då jag lyckades lyfta tresiffrigt, men man får vara glad åt det lilla.


 

Appropå ingenting. Ett av de fräckaste skivomslagen ever. Tycker att standarden på skivomslag har sjunkit tämligen drastiskt de senaste åren. Finns det fortfarande skivor att köpa? Jag har iaf inte köpt en på evigheter. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se