Senaste inläggen

Av Olof Södergård - 2 juni 2009 19:27

Bluä. Regn och kallt. Fanns inte på världskartan att jag skulle cykla ute idag. Inte ens de varmaste kläder kan skydda mina fötter från undergång vid dessa förhållanden. Därför, smart som man är, blev det testcykel...i juni(!). Väldans bra grej att ha till förfogande vid dessa situationer. Sällskap av Flås. SKönt att man inte är ensam om att bli idiotförklarad.


Pass: 2x(5'-4'-3')/60''-45''-60''-45''-30'' @320w-330w-340w


+ 1' @400w/2' - 2x1' @500w/2.5' - 2x30'' @600w/2.5'


Pulsen pressades upp på lagom nivåer. Den första delen var inte överdrivet jobbig, men ändå lite flåsig. Ett pass som lades in enbart för att undvika välfärdssjukdomar. Hade ingen lust att pressa långa och sega saker utan gjorde det som kändes kul för stunden. Skallen behöver sitt ibland också. De korta intervallerna var ganska så roliga faktiskt. Man känner sig mycket häftig när man får trycka upp watten till höga nivåer, sk wattporr. Låg på en kadens >110 för att lära sig spinna på tunng belastning. 500w var ganska jobbigt, och 600w var väldigt jobbigt. Halvhårt och kul pass. 


Om vädret tillåter ska det nog bli tal om att få ihp några timmar. Håller tummarna för det annars är testcykeln återigen en het kandidat.

ANNONS
Av Olof Södergård - 2 juni 2009 00:11

Varit torka här i några dagar nu. Lite träning har hunnits med, men desto mer skolarbete. Gick upp vid 7 i lördags och kom ut strax innan 8.30 på den planerade cykelturen. Oväntat bra disciplin från min sida. Överraskade mig själv en aning. Klapp på axeln.


Snabbspolning


Solen sken och jag trampade. Vaxholsrundan + Åkersberga + Sjöberg mm. Blåste mindre än vanligt. Tyckte att jag körde lugnt, men snittade ändå 136 i puls på de 4h03min. Skyller på värmen och backarna i Bogesund. Sedan Sthlm-Marathon från ringside på Stadion. Åt knappt någonting efter cyklingen så jag satt och var ungefär lika dimmig som löparna som kom i mål.


Därefter har det endast blivit till att sitta framför datorn med Carl von K och skriva ihop det där projektarbetet. Understundom roligt. Blev klara imorse och lämnades in med cirkus 15min till godo. Perfekt planering.


Har hunnit med några få enstaka solningstimmar också. Måste försöka jobba bort cykelbrännan innan den etsar sig fast för gott. Får sola med arm- och benvärmare.


Hursom, orkade inte ge mig ut på någon tur idag. Way too tired. Drog en repa till hallen iaf och gjorde rehab. Spetsade till det hela med att köra extra benövningar med tung belastning, 5-8 reps. Ska jag ha cykellår, så ska jag ha cykellår.


Endast ett opponeringsseminarium kvar av denna termin (förutom några rester dårå), och det är på onsdag. Väldans skönt. Imorgon blir det nog dessutom lite partaj på kvällen iom GIH:s examenspub. Dags att skaka loss de olurviga. Självfallet blir det inga promillen i kroppen.

ANNONS
Av Olof Södergård - 30 maj 2009 00:20

  • Uppe sent igår pga skolarbete

  • Uppe tidigt idag pga skolarbete

  • I säng sent ikväll pga skolarbete

  • Upp tidigt imorgon pga cykling

Lång dag idag. Lyckades ändå klämma in ett kortare testcykelpass som gick åt pipsvängen. Seg som attan i de arma benen. Behövs inga längre utläggningar om det förutom att det var jobbigt...och tråkigt. Sedan fortsatte jag på det tråkiga spåret med att köra rehabstyrka direkt efter. Morr.


Ska ut och cykla i några timmar på förmiddagen i det förmodade solskenet zu morgen. Sedan åka in och kika på maran i staden. Bäst att gå och lägga sig omedelbums.

Av Olof Södergård - 27 maj 2009 22:58

Dude! Steg upp okristligt tidigt denna morgon för att cykla en sväng. Glömde nämna igår att Seglarn inte tyckte att 0715 var så värst tidigt. Det var jag som lyckades flytta fram det från 0630. Jag säger då det.


Seglarn hade sagt innan att han ville köra hårt, och jag trodde på en mysig upprull ut från tätbebyggelsen för att sedan skruva upp farten. Ack så fel. Redan efter 1minut började Seglarn attackera och jaga ifatt bussar. Full kareta trots smala cykelbanor. Han är så satans teknisk också så jag tappar några meter i varje tvär kurva. Kan göra en jämförelse med Seglarn likt en smiidighet som en katt och jag som en flodhäst. Började här ana att det här skulle bli en mycket lång och plågsam förmiddag. Som krona på verket blåste det halv storm. Tack.


Jag hade ruskigt dåliga bajsben de första 90min. VAr ju knappt vaken. Ordnade dock upp sig en smula, men de brände utav helvete i dem. Låg cirkus >90% av tiden på Seglarns rulle och tuggade styrlinda. De få gångerna jag hade möjlighet att äta och dricka var när Seglarn skulle stanna och lätta på trycket. Som tur var gjorde han det 4ggr. På något sätt kom vi i alla fall äntligen tillbaka till Ropsten där jag bönade att vi skulle finrulla sista biten hem. De besvardes. Halleleluja!


Fy fan vad überstark Seglarn var. Han borde kunna sopa hem någon seger snart på MTB:n om han bara undviker sina patenterade punkor och väggen. Hela passet kändes som en tävling och pulsen var i paritet med det också. Under de 4h07min vi cyklade snittade jag 147 i puls med en topp173. >3800kcal enligt Polaren. Ganska tömd i kroppen efteråt, men samtidigt en väldans skön känsla. Unnande mig ett paltkoma efteråt. Sitta still helt utslagen och stirra på en fast punkt.


Vidare under dagen blev det lite, men inte mycket gjort. Förkovrade mig ytterligare i Lidingös historia och jag och adelsmannen Von Kraemer bestämde en rutt för vår kulturhistoriska vandring på ön. Magiskt men tragiskt. Rabarberpaj och rehabstyrka på det så var dagen fullbordad. Nu godnatt.

Av Olof Södergård - 26 maj 2009 22:48

Planerade in en planerad vilodag. Blir tamigsjutton trött i benen och träningsverkad av den där rehaben. Ett tecken på att den tar. Var hos min sjukgymnast igen där jag faktiskt påvisade ytterligare tecken på framsteg. Små, men ändock framsteg. Inte lika skev på högersidan längre. Skulle det ske ännu mer framsteg till nästa vecka skulle jag, hör och häpna, få ta några jungfrusteg i spåret! Att få chans att springa igen är en ypperlig morot till att fortsätta tråka ut sig med rehaben. Baksidan är dock fortfarande lätt kajko, men Rom byggdes ju inte på en dag, som man tydligen säger.


Lätt ångest inför morgondagen börjar torna upp sig. Ska ut och cykla med Seglarn. Problemet är tidpunkten. Jag sa i och för sig att jag ville cykla tidigt, men Seglarns och min uppfattning om tidigt skiljer sig uppenbarligen ganska markant. Jag tyckte att kl9 var übertidigt i måndags, men imorgon blir det avfärd kl.0715 Seglarn ville dessutom köra hårt hela vägen. Gnet i 4-4,5h. Bäst att sova och be till någon gud att jag överlever. Om jag nu vaknar...Av Olof Södergård - 25 maj 2009 23:14

Kom i säng liiite för sent för mitt eget bästa igår, men bestämde mig ändå för att ställa klockan på 0800 (tidigt i min värld för närvarande, och speciellt om man går och lägger sig halv två) för att kunna komma ut och cykla skapligt tidigt. Hade dessutom planerat att ringa Dunberg när jag vaknade för att höra om han var sugen på en runda i solen. Nu blev det aningens annorlunda, men ändå skrämmande nära den ursprungliga planen, endast något reverserad. Klockan 0754 ringer min yuppie-nalle och i andra änden hör jag ett dalmål aka Dunberg. Vilket sammanträffande. Han var redan ute och snurrade i krokarna och beslöt sig för att trampa hem mot mig medan jag vaknade till. Riktigt tur att han ringde faktiskt annars hade jag, med den svårt dåliga moral jag besitter, säkerligen snoozat x-antal gånger och kommit ut strax före lunch någongång..i bästa fall.


En gröttallrik och några knäckemackor senare rullade vi norrut klockan 0858 för en lugnare tur. Burleskt bra väder må jag säga. Sol och medvind, precis som jag vill ha det. En lätt kontrast mot i lördags. Då Dunberg redan hade ca1h20min åkte vi inte så långt ut i Roslagen denna dag. Stannade dock till vid lanthandeln i Lindholmen för ett stycke glass. Tog den nya Soleron (99 kcal). Måste tänka på formen. Väl tillbaka i Roppan (aka Ropsten för de oinvigda) hängde jag med ut längs Frihamnen innan jag vinkade av Dunberg vid Berwaldhallen och fortsatte sedan ut mot Djurgården för vändning vid Wallenbergs mansion vid Blockhusudden. Tillbaka sedan via bakvägen vid Kaknäs och därefter kortast samt enklast möjliga väg hem. Totalt 4h05min att bokföra. Ett av de "lättaste" 4h-pass jag gjort. Kanske tack vare att jag hade sällskap för en gångs skull. Puls (någon stackars sate är möjligtvis intresserad av den) 128/162.


Kontraster. Den förhatliga cykelbrännan har tagit min kropp i besittning, men vilken kroppsdel är detta? 


Dagens etapp på Girot var brutal. Ren slakt (inte renslakt). 237km, dryga 5000 höjdmeter och eu. 40-gradig hetta. Vinnartiden för Sastre var 7h11min54sek vilket ger en snitthastighet på 32.6km/h(!!). Den stora gruppetton kom in dryga 48min senare vilket ger nästan precis 8h i sadeln. Stackars satar. Vilodag imorgon iaf.


Just det. Har glömt att nämna det, men Bambi tog SM-guld med Lidingö i lördags på Stafett-SM 4x800m! Sprang tydligen den snabbaste sträckan också. Både nerver och fötter höll då tydligen.  


Till sist - Ett knep om man vill ha många träffar på sin blogg: skriv in porno i rubriken.

Av Olof Södergård - 25 maj 2009 00:22

Precis efter att jag skrev det förra inlägget började det givetvis att regna. In my face. Nu rörde denna nederbörd mig ej i ryggen då jag redan hade klämt in ett cykelpass direkt efter Girot. Var ute i ganska precis 1h och för att få passet meningsfullt (det är alltid långa och dryga förberedelser innan ett cykelpass med allt ifrån kläder till cykel som ska fungera och harmonisera. Om man ska köra kort känns det bättre i själen om man då kör hårt, så att det faktiskt känns att man har tränat.) blev det flås och syra.


Började med en hård intervall på Epilogen, men runt halvvägs på utvägen dyker en SL-buss (givetvis) upp framför mig. Blir tvungen till att sakta ned och frihjula då den endast kör i ~45 och jag vill ligga i runt 50 på det partiet. Typiskt. Råkar nästan alltid ut för den där bussen när jag ska köra hårt där. En lugn vändning på insidan av bussen för att sedan fläska bra på den tuffare hemvägen. Trots bussincidenten klockar jag in den på 8.30. Får anses som godkänt. Fortsätter därefter med aphårda 1minutare. 5st med ~3min vila. Riktigt grisigt och syran sprutade hej vilt ur benen. Flås har sagt att jag behöver detta och jag lyssnar och lär. Att kunna skapa en stor lucka snabbt när man attackerar är satans viktigt. Finns en del att jobba på inom detta område. Widdy well, pulsen stannade på 145/182 för dagen. Sehr jobbigt.


Rehab direkt efter och hann även med att straffa benen lite mer i några maskiner. Tämligen stor skillnad i vikt som lyftes nu kontra från den renodlade löpartiden. Bra eller anus?


Har ni inte sett på Lance's videoblogg än, är det dags att börja göra det. Mycket skumma inslag där man får följa med bakom kulisserna och se ännu skummare personer. Levi Leipheimer är som en liten "gubben i lådan", och Lance själv har för det mesta en släng av Alzheimers då han sällan vet varken var han befinner sig samt vilken etapp som ska köras under dagen.


Här är ett från imorse (söndag alltså) där det blir en rundtur i mekbilen. Runt 2.40 in i filmen ropar Lance åt en man som han benämner "Johnny Porno"(?!?!). Skumt och mycket underhållande. (Låter den inbäddade versionen ligga uppe i 1dygn sedan får ni klicka på länken istället. Blir ganska drygt annars då det är autostart på videon.)

Av Olof Södergård - 24 maj 2009 19:12

Det har ju inte regnat en endaste droppe idag ju. Väderprognoser är ett riktigt mumbojumbo. Typiskt också..

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se