Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

Blandad helgkompott

Av Olof Södergård - 14 mars 2010 23:23

Roddoskulden är tagen. Tävlingsmässigt alltså. Igår körde jag alltså den pittoreska tävlingen Svearodden. Roddmaskin (Concept 2) över distansen 2000m. Invägningen gick för bra. När jag kom dit 3h innan start kontrollvägde jag mig för att se hur mycket som skulle behövas svettas bort. Dock så stannade vågen på 74.7 kg. Jag som hade sett fram emot att springa och svettas. Blev till att ligga raklång fram till 2h innan start då den officiella invägningen skedde. Hade då gått ned 400g och noterades för 74.3 kg. Nu fick jag äntligen äta och dricka igen. Gott. Bantningen kostade, med facit i hand, en del extra kraft.


Fick låna en fin heldräkt av Thomas i storlek medium. Satt lite löst på överkroppen och benen var rätt korta så cykelbrännan blottades. Vackert. Efter uppvärmning och allt sådant tjafs startade loppet. Kändes jäkligt bra första 800-900m. Flöt på fint i 1.39/500m Planen var att öka strax efter 1000m, men det blev inte riktigt så. Underarmarna säckade ihop totalt. Vid 1000m låg jag 14m efter ledaren tror jag. I mål var det mer. Drog i det där jävla tortyrredskapet allt vad jag orkade sista 500m och kom in på 6:40.1 som 2a (av tre). 1an på 6:34. Var 1.7 sekunder från pers, men man får väl vara nöjd ändå. Kul att tävla igen. Adrenalinet pumpade satan innan start. Efter loppet var jag trött. Mycket trött. Väldigt mycket trött. Trött helt enkelt. Kravlade mig bort till en matta och låg där ett tag. Armarna bultade. Wunderbar.


Stockholms roddklubbar stod sedan på kö för att värva mig. Både Waxholms RK samt SPIF ville att jag skulle testa att ro i deras åtta(mannabåt). Vi får la se. Vore kul att ro på riktigt, på vatten. Då är det <72.5 kg som gäller för lättvikt. Lätt.


På eftermiddagen körde bojsen 400ar i hallen. Såg jäkligt roligt ut så jag bestämde mig för att vara med på de två sista och dra åt Hawaii-Erik. Runt 70-fart skulle han ha. 1a på 70.4 och 2a på 68.5 Kallstart givetvis, samt i bana två jämsides.


Idag blev det löpning på morgonkvisten. Många som skulle med. Moi, Laser, Bernt, Bambi, Wallerängen och Swayze. Jag var ute i ungefär en timme (55min för att vara mer exakt), medan vissa andra körde längre. Farten var överraskande god. GPS-löparen Swayze och fotpods-Bambi läste av kilometrarna på omkring 4.05-4.10 Gut. Ansträngningen var inte bajshög heller. Puls, 144/164. Benen segnade en anings, men det var väntat. Toppade med styrka på kvällen.


Nytt träningsmål inom rimlig tid måste nu finnas.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Floppis

15 mars 2010 13:06

Hoppsan hejsan det blir en del for mig att lasa igen pa bloggen sen. Juste tavlingsdebut i rodd-ickebaten, klart som fan du ska ta chansen och veva i bat pa vatten ocksa!

 
Ingen bild

Laser

15 mars 2010 21:01

Ta det lugnt Floppis. Jag skrev ut internet förra veckan så du kan läsa ikapp när du är tillbaks. Allt ligger hos Kent Saliv, men han vill nog att du hämtar bunten snarast.

 
Ingen bild

David

22 mars 2010 16:06

Lätt med träningsmål: Östgötaloppet.

 
Alf

Alf

23 mars 2010 20:01

@david - tänker inte köra vurploppet.

http://alf.bloggagratis.se

 
Ingen bild

David

24 mars 2010 15:24

Så gott som alla vurpor är ju på rakan innan upploppsrakan. Se till att du är loss framför eller bakom klungan då så är det inga problem... Eller fråga Morén varför vurpor inta är ngn fara.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olof Södergård - 22 juni 2010 18:15

Ja, nu säckar den här sidan ihop och en ny uppstår. Den kommer dock ligga kvar ute för allmän beskådan.   Ny adress: http://cykelalf.blogspot.com/   Förhoppningen är att denna förändring kommer stimulera mig till mer frekventa uppdateringar. ...

Av Olof Södergård - 14 juni 2010 22:10

No comments.. Ska ta och ändra format på denna ständigt eftersatta sida. Måste bara ta tag i mig själv först. Till dess ger jag er en sammanfattning. V.21 (helgen): Gjorde inget mer i träningsväg, men väl i sociala aktiviteter. Fest ute på ...

Av Olof Södergård - 28 maj 2010 23:06

Trött i benen.   Gjort denna vecka:   Måndag: maxtest (hade något tröga ben. pallade bara med 37s in på 475w. Klent. 5.35l hade jag och 13mmol i laktat efteråt. Liten bit kvar till toppnoteringarna från i vintras, dock sämre "uppladdning" nu....

Av Olof Södergård - 6 maj 2010 22:22


Ja, jag vet. Jag är en dålig människa som inte uppdaterar särdeles ofta. Lev med det.   Anyways. Efter två dagar packade med distans på cykeln valde jag att krypa in till den trygga miljön i labbet idag. Var ett bra tag sedan jag körde testcykel ...

Av Olof Södergård - 15 april 2010 20:38

Ja, utlovade ju bilder från gottlandet. Nedan följer några.   Mmm...brocco i mängder. Ett måste för den välmedvetna ätarätt-wannaben.       Okej. Här ser ni ett exempel på cykelhäng som innehåller x-antal fel i stilboken. Denna "pose" är ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se