Direktlänk till inlägg 10 mars 2010

Vikten av vikt

Av Olof Södergård - 10 mars 2010 22:52

Avrapportering från dagens begivenheter. Den dagliga fysiska aktiviteten före frukoskt bestod idag utav cykling på trainern. Lyckades stålsätta mig i 45min. Lugnt och kontrollerat, men en tillstymmelse till purkna ben var det.


Dagens andra fysiska inslag skedde på roddmaskinen. Ringde fika-Thomas för tips på sista förberedelsepasset inför lördagen. Slapp till och med åka någonstans för att köra då jag fick tillåtelse att ro nere i bosöns labb. Möcke bra. Skissen löd som så här: 1000m - 500m - 250m med lååååång vila och hööööög fart. Smått ångestladdat på 1000ingen och den sved ordentligt sista 200m. De andra gick smidigare. Tider => 3:15.4 (1:37.7/500m) - 1:35.2 - 45.1 (1:30.3/500m). Allt inom den angivna planen, men tappade en del fart mot slutet på 1000ingen som sagt. Motståndet låg strax under 5 och takt runt 36-40 tror jag. Jobbigt, men bra att få känna syrasmak.


Vägde in mig på 75.4 och då fanns det en hel del vätska i kroppen. För lätt enligt Thomas då han menade på att man skulle ligga 3kg+ vid denna tid före tävling. Okej. Det är ju rätt komplext med att tävla i viktklass. Det optimala vore att väga in på 74.9 utan att man har behövt svettas bort en massa vikt tätt inpå. Väldigt lätt att tappa kraften när man panikbantar bort de sista kg/hg. Har man för god marginal till viktgränsen blir det en mindre massa som förflyttar trissan, och ju mer man väger desto lättare. Alltså, det gäller att landa så nära gränsen som möjligt, och det ska kosta så lite energi som möjligt för att ta sig dit. Thomas och Elghen snackade om att ta på sig regnstället (med huva) och ge sig ut och springa en timme för att tappa vätska. Därefter invägning i "tävlingsdräkten" (en dräkt som är minst två nummer för liten, kraftigt urtvättad samt trimmad lite extra med sax. Allt för att spara några gram till) vilket sker 2h innan start. En lyckad invägning och man kan äta och dricka igen. Sedan ska man bara ro. 2000m. Max.


Allt detta låter ju otroligt tilltalande. Ser verkligen fram emot lördagen. Tävlingen kommer äga rum på Amf1:s gamla regementsområde, i gymnastiksalen. Har bara obehagliga minnen därifrån. Huh.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olof Södergård - 22 juni 2010 18:15

Ja, nu säckar den här sidan ihop och en ny uppstår. Den kommer dock ligga kvar ute för allmän beskådan.   Ny adress: http://cykelalf.blogspot.com/   Förhoppningen är att denna förändring kommer stimulera mig till mer frekventa uppdateringar. ...

Av Olof Södergård - 14 juni 2010 22:10

No comments.. Ska ta och ändra format på denna ständigt eftersatta sida. Måste bara ta tag i mig själv först. Till dess ger jag er en sammanfattning. V.21 (helgen): Gjorde inget mer i träningsväg, men väl i sociala aktiviteter. Fest ute på ...

Av Olof Södergård - 28 maj 2010 23:06

Trött i benen.   Gjort denna vecka:   Måndag: maxtest (hade något tröga ben. pallade bara med 37s in på 475w. Klent. 5.35l hade jag och 13mmol i laktat efteråt. Liten bit kvar till toppnoteringarna från i vintras, dock sämre "uppladdning" nu....

Av Olof Södergård - 6 maj 2010 22:22


Ja, jag vet. Jag är en dålig människa som inte uppdaterar särdeles ofta. Lev med det.   Anyways. Efter två dagar packade med distans på cykeln valde jag att krypa in till den trygga miljön i labbet idag. Var ett bra tag sedan jag körde testcykel ...

Av Olof Södergård - 15 april 2010 20:38

Ja, utlovade ju bilder från gottlandet. Nedan följer några.   Mmm...brocco i mängder. Ett måste för den välmedvetna ätarätt-wannaben.       Okej. Här ser ni ett exempel på cykelhäng som innehåller x-antal fel i stilboken. Denna "pose" är ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se