Direktlänk till inlägg 8 mars 2010

Cochicken

Av Olof Södergård - 8 mars 2010 22:38

Inledde dagen med en riktig rackarbajsarsovmorgon till klockan 11. Svårt skönt. Sedan blev det en morgonjogg (definitionsfråga) ute i det fria. +2 grader OCH sol...som värmde! Trefvligt. Underlaget var väl i och för sig lite sisådär, men va fan, skitsamma. En vecka med regn och plusgrader på det här och vinteraset är snart ett minne blott. 38min var jag ute och lufsade i, puls 137/158.


På eftermiddagen begav jag mig till Fläskis & Svettis här på ön. Införskaffade mig ett månadskort faktiskt. Dock bara till gymmet och inte gruppträningarna. Synd va. Anledningen är att de har fyra stycken Concept 2-maskiner (rodd alltså), vilket innebär att jag inte behöver åka till GIH för att ro. Sehr gut. Klientelet är ett kapitel för sig inne på Fläskis. Dagens stora störningsmoment var att allt jäkla folk som nyttjade roddmaskinerna hade motståndet på 10. Varför? De tror att det är någon sorts prestige i att smacka i 10an. Att det ger bättre träningseffekt. Suck. Jag värmde som vanligt upp på 1-2an, men med den skillnaden att jag har något mer effektiva drag. Fattar inte att de inte ens provar att sänka motståndet och öka frekvensen istället, eller ta ut dragen. Inte ens Lassi kör på 10an. Suck igen. Folk.


Passet var i alla fall som så att det bestod av 3x7'(15''-15'')/5'. Alltså 3st 7-minutare med 15sek arbete och 15sek vila. Stillastående start därefter 3st maxdrag ner till tänka målfarten 1.36-1.38/500m, hålla 36-takt, så runt 9-10 drag per 15sek. Halvtrögt på första omgången, men ordnade upp sig skapligt. Allt roddes enligt plan i alla fall. Varvade ned 30min på en crosstrainer samt 10min på cykel.



Bra återhämtningsdrink. Ser apptitlig ut. Verkligen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olof Södergård - 22 juni 2010 18:15

Ja, nu säckar den här sidan ihop och en ny uppstår. Den kommer dock ligga kvar ute för allmän beskådan.   Ny adress: http://cykelalf.blogspot.com/   Förhoppningen är att denna förändring kommer stimulera mig till mer frekventa uppdateringar. ...

Av Olof Södergård - 14 juni 2010 22:10

No comments.. Ska ta och ändra format på denna ständigt eftersatta sida. Måste bara ta tag i mig själv först. Till dess ger jag er en sammanfattning. V.21 (helgen): Gjorde inget mer i träningsväg, men väl i sociala aktiviteter. Fest ute på ...

Av Olof Södergård - 28 maj 2010 23:06

Trött i benen.   Gjort denna vecka:   Måndag: maxtest (hade något tröga ben. pallade bara med 37s in på 475w. Klent. 5.35l hade jag och 13mmol i laktat efteråt. Liten bit kvar till toppnoteringarna från i vintras, dock sämre "uppladdning" nu....

Av Olof Södergård - 6 maj 2010 22:22


Ja, jag vet. Jag är en dålig människa som inte uppdaterar särdeles ofta. Lev med det.   Anyways. Efter två dagar packade med distans på cykeln valde jag att krypa in till den trygga miljön i labbet idag. Var ett bra tag sedan jag körde testcykel ...

Av Olof Södergård - 15 april 2010 20:38

Ja, utlovade ju bilder från gottlandet. Nedan följer några.   Mmm...brocco i mängder. Ett måste för den välmedvetna ätarätt-wannaben.       Okej. Här ser ni ett exempel på cykelhäng som innehåller x-antal fel i stilboken. Denna "pose" är ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se