Direktlänk till inlägg 18 februari 2010

Den här stan gör mig galen ikväll

Av Olof Södergård - 18 februari 2010 21:31

Ojoj. Nu är jag trött. Har i alla fall kommit in i träningslunken ordentligt igen, vilket är glädjande. Känslan under passen har varit tämligen blandad, understundom bra och ibland anus. Under söndagens subtröskelpass var jag till exempel tvungen att klämma en gel för att orka trampa sista intervallen. Tragiskt men sant. Kändes därefter aningens bättre på kvällen och det efterföljande styrkepasset. Maxade ur benen fint med höjdpunkter såsom 6or på 85kg i bensparken och 5or på 55kg i läårcurlen. Bra för att vara jag.


Denna vecka har jag klämt in ett 3-dagarsblock tis-tor (jobb mån, fre). Kort resumé av det följer här:


Tisdag: morgonjogg innan frukost 36min (längesedan jag sprang nu och höften är väl inte bättre men heller inte sämre). Solen sken och kylan rev i kinderna. Tassade (enligt min uppfattning) ganska så lätt.


Sedan var det dags för testcykel på LTIV med Prinsen. Totalt 60min kvalité var beställd och det kördes enligt plan. God känsla även på detta pass faktiskt. Körde 20'/3' + 3x8'/2' + 6'/1 + 2x5'/1'. Effekten gick från 310w upp till 326w ungefär. Mycket subtröskligt. Avslutade med bålstyrka i gymmet.


Onsdag: morgonjogg, igen. Prickade 36min även idag. Fet träningsvärk från gårdagens dito. Ansträngning dock lägre.


Begav mig sedan till GIH för ett roddpass. 2x(1000m - 2000m) + 2x1000m/2'-3' vila. Längsedan jag rodde också. Blev aningens grisigt mot slutet. De långa stannade på 7.15 och 7.10 vilket var helt okej. Ansträngningen gled över tröskeln mot slutet. Svetten lackade fint och krampkänningar i insida lår infann sig. Gott.


Hämtade andan några tiotalet minuter innan jag spände fast mig på testcykeln. 60min trampande totalt med odefinierat antal spurter/igångdrag inlagda. Dessa iterationer varade mellan 10-15sek med lång vila emellan. Effekten var mellan 800-900w. Här började jag känna mig smått seg.


Torsdag: inget morgonpass, men väl sovmorgon. Me like. Mötte upp Prinsen vid labbet när klockan hade blivit lagom mogen. Planen var 120min testcykel med 60min kvalité. Med facit i hand blev det inte riktigt så. När väl intervallerna skulle starta kände vi båda att bajsben från helvetet var ett faktum. Tungt från första tramptaget. Dock kan man inte vika ned sig (på direkten) när man tränar med Prinsen för han är äckligt hård mot sig själv. Vi grinade ikapp på intervallerna och effekten sjönk den med. Koffeintillskottet hjälpte en kort minut, men efter 50min kvalité kastade vi in handduken (dock gjorde Prinsen det först så jag anser att jag vann idag). 1h45min fick vi ändå ihop. Vi konstaterade i samförstånd att detta var säsongens äckligaste pass, hittills.


Efter lite intag av vätska samt någån snabb kolhydrat trippade vi iväg till gymmet för rodd. Körde standardpasset 5x1000m/2'. Trots telefonstolpar till ben kördes alla intervallerna progressivt och fint. Från 1:48.5 -> 1:47.4, typ. Kraftiga kramptendenser lite varstans från kroppens nederdel också. Det ska kännas att man tränar. Var fantastiskt låg efteråt, och tonfiskröran smakade då ännu godare.


Bra block tycker jag. Nu har kroppen fått sig en ordentlig genomkörare. Testade även att väga mig på vågen som jag har som standard (LTIVs). Landade på fina 74.10kg Magsjukan i kombination med uppsnäppning av kosten har gett god effekt. Detta betyder att jag ej behöver tokbanta till Rodd-DM (<75kg) utan kan i lugn och ro sänka vikten på naturlig väg. En annan grej är att testvärdet nu är uppe i dryga 73 (givet samma ml-värde som innan såklart). I glädjeruset över "viktraset" belönade jag mig själv, i sann motionärsanda, med en semla. Den var jag värd... Tackar Frida för den!


Imorgon ska jag springa med skor i trappor.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Petter

19 februari 2010 18:49

Kul att du skriver igen!

 
Alf

Alf

19 februari 2010 19:35

man tackar!

http://alf.bloggagratis.se

 
Ingen bild

J.P

20 februari 2010 17:14

Skönt befriat från Funbeat-flamset =)

 
Ingen bild

floppis

20 februari 2010 17:17

...jag har noterat att bloggen kippar efter luft nu. Hoppas den kommer igång ordentligt med andningen! Nu när penicillinkuren är över vill jag också läsa om riktig träning, inte Funbeat-flams. Heja Alf!

 
Alf

Alf

26 februari 2010 23:41

J.P: visst är det skönt

flopp: försöker komma in i andra andningen. på väg. bara riktig träning. jag lovar.

http://alf.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olof Södergård - 22 juni 2010 18:15

Ja, nu säckar den här sidan ihop och en ny uppstår. Den kommer dock ligga kvar ute för allmän beskådan.   Ny adress: http://cykelalf.blogspot.com/   Förhoppningen är att denna förändring kommer stimulera mig till mer frekventa uppdateringar. ...

Av Olof Södergård - 14 juni 2010 22:10

No comments.. Ska ta och ändra format på denna ständigt eftersatta sida. Måste bara ta tag i mig själv först. Till dess ger jag er en sammanfattning. V.21 (helgen): Gjorde inget mer i träningsväg, men väl i sociala aktiviteter. Fest ute på ...

Av Olof Södergård - 28 maj 2010 23:06

Trött i benen.   Gjort denna vecka:   Måndag: maxtest (hade något tröga ben. pallade bara med 37s in på 475w. Klent. 5.35l hade jag och 13mmol i laktat efteråt. Liten bit kvar till toppnoteringarna från i vintras, dock sämre "uppladdning" nu....

Av Olof Södergård - 6 maj 2010 22:22


Ja, jag vet. Jag är en dålig människa som inte uppdaterar särdeles ofta. Lev med det.   Anyways. Efter två dagar packade med distans på cykeln valde jag att krypa in till den trygga miljön i labbet idag. Var ett bra tag sedan jag körde testcykel ...

Av Olof Södergård - 15 april 2010 20:38

Ja, utlovade ju bilder från gottlandet. Nedan följer några.   Mmm...brocco i mängder. Ett måste för den välmedvetna ätarätt-wannaben.       Okej. Här ser ni ett exempel på cykelhäng som innehåller x-antal fel i stilboken. Denna "pose" är ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se