Alla inlägg under januari 2009

Av Olof Södergård - 20 januari 2009 23:09

Spotify är väldigt beroendeframkallande. Ville bara säga det. Lyssnar just nu på Pat Metheny Group - Here To Stay. Grym.


Den praktiska terminen i skolan är nu avslutad och idag började den nya, teoretiska terminen. Hade förhoppningar på att det nu skulle bli mindre schemalagt, men icke. GIH är en av de få högskolor i landet som "erbjuder" lärarledd undervisning året runt, i ur och skur. Bra tycker vissa, bu tycker jag. Bara för att de vill ha in en massa pengar med alla de lärare de har anställda genomförs det en hel del meningslösa lektioner. Givetvis obligatoriska. Inte nog med att man måste vara i skolan till sena eftermiddagen så blir man överöst med diverse, återigen, meningslösa skrivuppgifter. Gahh! För att försöka hinna med att träna under dessa omständigheter blir det till att åsidosätta allt vad ett socialt liv heter. Får klämma in passen där det ges utrymme. Kvalité före kvantitet. Jag är inte bitter. Räknar med att få några rester.


Nog om det. Det är ju inte därför jag skriver här. Ville ej springa ute idag (ja, jag är vek) pga allt slafs som man ändå bara skulle sladda runt i. Stack ned till GIH-gymmet och hookade up mig på ett löpband. Sprang i totalt 42', progressivt, från 5.00-4.00. Dock med en paus efter 30' då jag fick en akut SOS (den som ej vet vad detta innebär behöver ej heller få mer information i ämnet, trust me). Löpningen kändes rätt så skaplig. Tror faktiskt att jag har arbetat in ett bättre steg den senaste tiden då jag, de facto, nästan enbart sprungit i raskare takt. Det är ju ett bra sätt att förbättra sin löpekonomi genom att just springa i sin tilltänkta tävlingsfart. Kanske inte är så dålig som jag tror att jag är, men inte bra heller.


Imorgon är det skola till kl. 18. Sedan blir det förmodligen intervaller inomhus vid 20.00, om jag inte har kolat innan dess. Eventuellt ett pass på förmiddagen om jag kan hitta på något vettigt.

Av Olof Södergård - 19 januari 2009 23:47

Tog en rejäl sovmorgon så även denna dag då jag för ovanlighetens skull var beledigad från lektioner. Halleleluja! Tråkigt nog så ömmar höftsenan litegranna igen. Bäst att anstränga den med måtta så idag blev det löpvila. Får försöka trappa upp succesivt så kanske den blir starkare. Ingen stress, ingen press. Bara för att man inte har några lektioner så betyder det inte att man ändå inte åker in till skolan. Då jag inte skulle springa så planerade jag in ett testcykelpass istället smart som jag är. Väl på GIH så går jag in till LTIV som precis skall stänga (klockan över 16) och ingen av de vanliga arbetarna är där inne utan endast en tant (sjukdomslära-läraren Eva tror jag). Hon verkar ej så bekant med att Flås och jag brukar spendera x-antal timmar där inne och har tillåtelse att cykla utan övervakare. Efter lite tjat och nästintill utlämnande av personnummer lyckas jag övertyga henne om att jag är kapabel att stänga och låsa efter mig. Yees.


Förra veckans cykelpass gick skit så jag hade ej så stora förhoppningar. Valde att köra 5x8'/2'. Kändes riktigt bra idag tänka sig. Bra tryck i benen och flåset var kontrollerat. Tycker bättre om att cykla ensam. Då kan man fokusera bättre samt lyssna på musik. Två-tre låtar/intervall och sedan är det vila. Perfekt. Körde det med progressiv effekt. Watt - 1a/280-290w, 2a/290-300w, 3e å 4e/300-309w, 5e/303-315w. Snitt/maxpuls - 147/156, 150/161, 153/162, 155/164, 159/168. Aerobic.


Glömde förövrigt att äta en riktig middag ikväll. Var helt uppe i andra tankar. Bra för deffen. Eating is cheating.

Av Olof Södergård - 18 januari 2009 20:27

Var självfallet tvungen att ge mig ut och träna idag också, och det blev i de gamla jaktmarkerna i Enebyberg. Var ett bra tag sedan jag sprang här nu. Good to be back. Har statistik på rundor härifrån sedan flera år tillbaka. Sprang "Milenbaklängesrundan" som har start och mål vid föräldrahemmets dörr. Detta var också ett större test av höften som nu skulle få jobba i lite längre tid samt på en skapligt kuperad runda. Tog det mycket lugnt tempomässigt då det ej fanns någon som helst anledning att fläska på. Måste säga att det var satans härligt att få springa ute igen i naturen. Det bästa var att jag ej kände av någonting av höften heller. Sprang bara drygt 9km då jag stannade till vid idrottsplatsen för en omgång styrketräning på ryssgymmet med Greven. Väl där stretchades det och kördes bålstyrka samt några allmänna styrkeövningar. Bra skit. Guidade sedan runt Greven i Enebyberg och visade honom Lidl och dess delikata halvfabrikat. Ett givet utflyktsmål.


Stats: Snitt/maxpuls - 132/145, Höjdmeter - 100m, Kcal - 647, Tid - 48.30. (Allt enligt min Polar(e))

Av Olof Södergård - 18 januari 2009 13:54

Vad har hänt sedan senast?


Fredag: Kan sammanfattas som en intensiv dag (dock ej träningsmässigt). Den inleddes med en styrdansexamination (som jag nog lyckades klara) och avslutades med en princesstårta. Däremellan hann jag med att klämma in ett stresspass på den 1h långa lunchen, 30' löpbandet i stegrande fart 5.00-4.20 och ca6.5k. Snitt/maxpuls 134/149. Mindre schleten i vaderna än väntat. Ett stycke vardagsmotion i form av flytthjälp åt Greven avverkades också.


Lördag: Earlybird. Mötte upp med Bambi inne i hallen för att avverka ett kortare intervallpass. Jag var extremt trött. Halvsov på startlinjen. Jag agerade lyxhare igen på de tre intervaller som skulle springas, 3x1000m/4' @3.05. När jag väl började springa så var benen oväntat fräscha. Blev lite väl fort inledningsvis på alla intervaller, ca34´´ vid 200m, vilket är bra för att det kändes lätt. Tider - 3:07.1, 3:04.8, 3:03.3. Snitt/maxpuls - 162/172, 167/177, 169/182. Överraskande god känsla. Kanske var det Mejflajsen på fötterna som gjorde det. Bambi såg förövrigt grymt stark ut. Hon kommer springa äckligt fort när hon börjar tävla.


U-bahn:ade in till Sätra för att skrika varvtider åt Flås som lubbade 3000m. Han gjorde en väldigt övertygande premiär på 8.49 efter ett sista varv på 32.6'' Såg ej heller alltför fult ut. Spenaten ställde upp i motionsloppet på 5000m (vilket han givetvis blev häcklad för), men han fick jagdrackförmycketkaffeinnantävlingenhjärtrusning.i
gen
och var aningens bitter efteråt när han satt och knaprade på sina sojabönor.

Av Olof Södergård - 15 januari 2009 22:15

Greetings! Var på besök hos en sjukgymnast idag som Bambi hade rekommenderat. En stor amerikan vid namn Rick. Riktigt skön snubbe. Han upptäckte iaf en låsning i ryggen/bäckenet och rätade ut den. Känns redan lite bättre. Är dock försiktigt optimistisk. Var ute och testade en tur nu ikväll och jag kände (peppar peppar) ej av någonting. Sprang i 28' runt Bosöns upplysta delar. Segt som sirap i benen, men va fan, det var skönt att springa utomhus. Blev sedan en kortare sejour till gymmet efteråt med Flås också.


Upptäckte den här lilla godbiten när jag var ute och nöjessurfade imorse. 'Adidas adiZero Cadence' - En spiksko med flatracer-läst. Ungefär som en 'adiZero Pro' med spik. Mer dämpning för oss som ej pallar att kubba 5-10000m i vanliga spajks. Adidas tog fram dessa efter önskemål från deras aktiva bla Mr Haile G. Dessa måste införskaffas. Vill ha! *dreggel*

Av Olof Södergård - 14 januari 2009 22:33

Tro det eller ej, men jag klarade faktiskt av dagens examination i gymnastik. Först så blev det en bejublad mattserie innehållandes (i följd) huvudstående, nedrullning genom kullerbytta, långkullerbytta, hjulning, 180gradersvändning samt handstående nedrullning. Alf kände sig tämligen malplacerad. Sedan fortsatte det med räck och två övningar där - ridsväng samt dubbel knäsväng. Gick därifrån med endast ett fåtal blåmärken. Gott so!


Hade det sedan aningens bråttom då vi slutade ca1650 och jag skulle vara på Bosön 18. Var bara att i princip vända i dörren när jag kom hem och fiska upp ett par skor och kila ned till hallen. Skulle egentligen kört med Bambi, men hon var tvungen att springa tidigare så jag kamperade med Flåsmannen och Mr Bernt. Mkt folk där ikväll. Överallt på alla banor. Stötte på Micke-Brandman också som laddade inför helgens 3000ing som även Flås skall springa. Hade ej några höga förhoppningar om att kunna springa snabbt idag och så blev det ej heller (klent pannben för tillfället). Jag försökte löpa Flås pass iaf som var: 400-600-800-1000 @35''/varv, vila 200jv-30''+200jv-60''+200jv. Drog de första  400m i varje intervall. Jobbigt blev det och jag vek ned mig på sista tusingen efter 600m. Tider - 1:09.6, 1:46.0, 2:20.4, 3:06.7. Flås såg stark ut och kommer nog tvåla dit en rätt så bra tid redan på lördag.



Av Olof Södergård - 13 januari 2009 23:54

Umhum. Inte mkt vettigt att skriva idag inte. De flesta av dagens vakna timmar har spenderats i skolan tränandes gymnastik. En individuell mattserie skall examineras imorgon samt även en mindre räckdito. Är försiktigt optimistisk inför uppgiften. Det kommer inte att se vackert ut, det kommer inte att vara kul, men det kommer att göra ont. Man skulle ha hållit på med gymnastik när man var liten. Shajt. Varför kommer det aldrig någon examination/färdighetsprov på något som jag är bra på sedan innan? Till exempel att man måste ha ett testvärde>60 alt. >5l/min (endast rekommendationer). En liten enkel sållning. Fair and square.


Well, gick ned till gymmet efter alla hjulningar (el försök till det) mm och sprang en kortis på löpbandet för att ej förfalla totalt. 30' i stegrande fart (för att göra det aningens drägligare) från 5.00-4.28 och 6.35km tror jag att det blev. Kanske blir bana imorgon om vaderna känner sig på G.


/Elitist javisst

Av Olof Södergård - 12 januari 2009 21:57

Helt beat. Efter en gårdag utan träning (förutom inlärande av ett aerobicspass till sena natten) blev det iaf en runda på testcykeln. Flås och Dunberg teamade också upp. Ett lightpass om 4x8'/2' på dryga 290w i snitt. Kan sammanfattas som segt och oinspirerat. Pulsbandet freakade och påstod att jag hade 211 i puls. Veckans första examination är iaf avklarad. Bara 3-4 saker till att ta sig igenom. Kommer vara smockat hela veckan så träningen blir därefter. Bla, bla, bla. Kanske löpband imorgon. Frågan är om det blir innan eller efter gymnastiktränandet? Tuff nöt.

Ovido - Quiz & Flashcards