Alla inlägg under december 2008

Av Olof Södergård - 19 december 2008 22:59

Pretty damn good day


Vad gör man under sin första dag på jullovet? Jo, man kör givetvis dubbla kvalitetspass! Höften är ju en begränsande faktor om jag skall springa, men löpning på flacka underlag tycks gå att genomföra utan smärta. Blev därför ett pass inomhus i hallen under morgonkvisten. Bambi skulle springa 5x1000m/3' @3.16 vilket lät ganska lagom med nuvarande status. Kändes överraskande bra trots att jag ej sprungit något snabbare sedan förra tisdagen samt att jag var sjuk i 4 dagar också. Jag agerade draglok, men var ständigt för ivrig på varje intervall. Första varven gick oftast på runt 36-37, och fick bromsa för att landa på rätt sluttid. Kändes dock lätt. Benen tjocknade ihop en anings under den sista, men det var nog efterdyningar från cyklingen. Tiderna blev förljande - 3:16.7, 3:13.6, 3:16.6, 3:15.6, 3:15.8. Kontrollerat och fint. Pulsen var ganska hög, men det kändes ej alltför jobbigt. Snitt/maxpuls 169/180, 174/182, 174/183, 175/183, 175/185. Skönt att få flåsa lite under löpningen.


Sedan gick vi och åt bosöns julbord. Flåsmannen och Pelle-Prutt behagade även att joina. Besvikelsen var stor över att det ej serverades någon julmust. En stor skandal i mina ögon.


Vid 16-tiden var det så dags för ett mindre testcykelpass på LTIV. Jag och Flås ställde i ordning 828:orna och beslutade oss för att köra ett aningens kortare pass bestående av 3x5', 3', 2'/1' vilket blir 30' kvalité. Kände mig överraskande stark på hojjen. Watten flög hit och dit. Helt galet. Wattal 1a serien - (ca snitt) 300w, 306w, 309w. 2a - 312w, 315w, 318w. 3e - 322w, 328w, 360w. Pulsen var även den stabil, men jag besparar er ännu mer siffror. Skön känsla att bara kunna trycka på.


Nedan skådas en liten Bambi bredvid en enorm...Mats Sundin! Han var för dagen på Bosön och lyfte skrot inför den stundande återkomsten till NHL. Vancouver fick nöjet att få hans kråka. Lite lätt förvånande att se honom där kan tilläggas.

Av Olof Södergård - 18 december 2008 22:34

Sorry. Har varit aningens busy de senaste dagarna så frekvensen på postandet har varit tämligen låg.


Kort summering: Natten till onsdag fick jag ca. 5h sömn för att sedan kliva upp 0630 och gå till sängs 0245. Låååång dag. Praktik, plugg och träning tar en viss tid i anspråk...tydligen. Då höften bråkar satte jag mig igår på testcykeln för att få mig en genomkörare. 5x8'/2'. 1a på 280w, 2-4 på 285-295w och sista från 300->330w. Kändes överraskande bra. Snitt/maxpuls - 145/151, 149/158, 153/162, 156/165, 162/173. Totalt 68' svettande.


Var och körde styrka också på förmiddagen + en extra vända efter cyklingen. Höftmusklerna fick sig en beating.


Blev ingen träning idag. Sov först till 1040 för att sedan sitta i skolan för årets sista lektion. 3,5h redovisande. Wii. Hade tänkt att testcykla sedan, men det blev om intet. LTIV var nedsläckt när jag kom och uppe på Å-lab var det någon sorts filminspelning som ockuperade. Inget att göra åt. Nya tag imorgon istället.


En lätt julklappsinköpsångest börjar smyga sig på. Har inte inhandlat en endaste en...än. Får försöka klämma in lite kvalitetstid i trängseln tillsammans med resten av stockholms överstressade konsumenter. Suck och pust.


Nä, nu är jag trött. Ett eventuellt julbord stundar imorgon. Förhoppningsvis gratis dessutom. Något att se fram emot helt klart.

Av Olof Södergård - 17 december 2008 00:45

Mmm...ett bakslag imorse. Höften gjorde sig åter påmind under ett lugnt distanspass. Crap. Är så j*vla less på att mesträna. Den verkar tydligen vara lite mer överansträngd än jag trodde. Får bli alternativträning i större utsräckning således. Sådär kul.


Blev annars 54min löpning kl 08 i vattensjuka spår. Puls 129/153. Tror att kuperingen gör att höften blir mer ansträngd. Platt bana funkade ju i förra veckan utan smärta. Märkligt. Styrka och testcykel imorgon blir utmattningsreceptet.


Kom förövrigt precis hem. Har varit på GIH och spelat med tha band på EXmiddagen. Gick väl hyfsat må jag säga. Fick mat och choklad som gage. Fett bra. Popsicles "Not Forever" var väl den som satt bäst. Avrundade med att kika in på "puben" där det var skapligt drag.


Jaja, nu får jag iaf ngr få timmars sömn innan sista dagen på praktiken börjar. Skönt. Sedan måste ett muntligt föredrag förberadas till torsdagen. Prick 7min skall det vara. En late-nighter imorgon också troligtvis. Mindre kul.

Av Olof Södergård - 16 december 2008 00:06

Ja


Idag har jag så åter tränat igen efter det ofrivillga sjukdomsuppehållet. Najs. Bidde en runda runt Norra Djurgården i elljusskenet. 51min totalt med snittpuls på 130 aka normalt. Kändes stelt och kantigt efter all vila. Drog åt skosnörena för hårt vilket ledde till att fötterna domnade bort. Tämligen oskönt. Well, kom tillbaka till GIH iaf och där utfördes det en omgång styrketräning. Främst mage/rygg, men även lite ben.


Förhoppningsvis blir det ej något baklslag imorgon, utan att jag nu kan träna problemfritt framöver.


Sent denna kväll också. Var kvar på GIH till 2230 ung och repade stone hard. Våra tre låtar sitter hyfsat nu. Upp till bevis imorgon kl2000 i GS1, då showen äger rum under EXmiddagen. Kommer bli grymt. Vi har några ess i rockärmen att plocka fram.

Av Olof Södergård - 14 december 2008 22:03

Den värsta näspesten har börjat att släppa nu. Finns hopp om träning inom en snar framtid således. Gut.


Har prioriterat sömn och ett högt energiintag under helgen. Igår buffe + godis, och idag julbak modell större. 6st plåtar lussebullar, 3st plåtar pepparkakor, en gross form med fudge och mandelmassechokladfigurer. Fett med fett gott. Laser var kanske mest extrem av oss alla då han värmde upp med att till frukost äta en halv pepparkaksdeg. Strongt.


Har varit några små avbrott i träningen nu de senaste veckorna. Blir därför nog en mindre förskjutning i inomhustävlandet. Vill kunna göra mig själv rättvisa, och då behöver jag en hel del mer träning. Ingen stress, ingen press.


Över och ut

Av Olof Södergård - 12 december 2008 23:38

Inget av vikt finns att skriva då jag ej har tränat. Värdelöst. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande.


Blev iaf juldanser på GIH med de flesta av studenterna medverkandes. Lite småkul faktiskt. Åt 5st saffransbullar + 3st pepparkakor som uppvärmning.


Nu ska jag sura vidare.

Av Olof Södergård - 11 december 2008 23:59

Snörvel


Tror att jag håller på att bli sjuk. Fan också. Jag hatar att vara sjuk. Det måste vara djävulens påfund. Kan ej komma på en enda bra grej med det. Värdelöst att inte kunna träna. Det är det värsta. Känner mig ynklig och skall banne mig köpa en fet godispåse imorgon och trycka i mig den i min ensamhet. Snyft.


Blev förtillfället precis klar med en skoluppgift som skall vara inne imorgon. Alltid lika kul, och man gör det alltid i sista minuten. Man är allt bra dum i huvudet. Behöver dock få känna kniven mot strupen innan jag tar mig för att göra dessa till synes tämligen meningslösa uppgifter.


Var och repade idag på GIH med vårat nya provisoriska band - Larz-Robertz. Vi skall spela på examensmiddagen och ev avslutningen också i nästa vecka. Alltid kul att få stå på scen och göra sig löjlig. Ett aber ikväll var dock att vi slutade repa vid 23-tiden. Ej optimalt ur återhämtningssynpunkt. Speciellt inte med tanke på den anstormande sjukdomspesten som ligger och lurar i faggorna i väntan på att blomma ut till fullo. Well well. Vad gör man inte...


Som ni kanske alla har räknat ut vid det här laget så har jag alltså ej tränat idag. Var dock planerat (sedan imorse). Kan iaf berätta om en grej från skolan. Den lilla trampettjejen visade sig även besitta en grym spänst när det kom till stående längdhopp. Hon hoppade 2m20cm. Imponerande.


Skall se till att trycka i mig en redig mängd lussebullar imorgon för att om möjligt mota bort förkylningen. En pepparkaka el tio kan nog också slinka ned med hjälp av lite must.

Av Olof Södergård - 10 december 2008 22:33

Umhum. Så här fet blir man om man åker till Riga över helgen och äter pannkaka till frukost, lunch och middag. Elitcyklister brukar ju lägga på sig lite späck under vintern, men Dunberg är extrem.


Onsdag. Det innebär onsdagsfika i personalrummet 0945. History repeats itself. Har aldrig sett maken till hets och trängsel för att få sig en macka. Kan närmast liknas vid en scen ur "Sunes Jul" när de skall äta julbord. Rusning och trängsel, och det är vuxna människor vi pratar om här. Asså, jag säger bara OMG (uttalas med lidingöfjortismål). Jaja, störst går först och jag lyckades iaf roffa åt mig två mackor i infernot. Hade sedan efter lunch en trampettlektion med en 7a. Fanns en tjej som var riktigt grym. Voltade och skruvade hit och dit, och med en enorm höjd i hoppen. Fräckt att se.


Löpturen imorse var extremt seg. Släpade mer eller mindre benen efter mig. Som vanligt drygt med ryggsäcksfan också. Tog dryga 32' idag. Pust. På eftermiddagen el kvällen kanske skulle testcykeln användas igen. Mötte upp Flås och Dunberg på GIH för en intervallserie om 10x4'/1'. Lyckades leta ihop alla delar till en 839a idag. Benen var pretty f*cked, men va fan. Bara att köra. Varvade mellan 280-285w. Pulsen låg på 150-155 i snitt på intervallerna. Som vanligt är benen (muskelstyrkan) den begränsande faktorn för mig vid cykling, och det går ju inte direkt lättare när man redan är lite sliten. Tog mig igenom alla och var nöjd med det. Totalt 68'. En bastu och lite kycklingwok på det så var dagen slut.


Har kört kvalité i tre dagar nu. Kan vara dags för en lugnare dag imorgon. Eller? Får se. Nu schlafen.

Ovido - Quiz & Flashcards