Direktlänk till inlägg 9 november 2008

Jag gjorde upp en eld för dig och nu brinner hela skogen

Av Olof Södergård - 9 november 2008 17:58

Long time no see.


Tid har ej funnits förrän nu att uppdatera. Hoppas att det är okej. Blir en ganska fyllig post iaf.


Lördag: Startade dagen på bästa sätt med en liten nätt morgonjogg om 42' (~8.5k). Snittp. 133, max 155. Sprang ut till Fågelöudde genom spåret där jag vände tillbaka, men nu på stigen längs vattnet och via Södergarn. Mycket friskt och skönt ute. Lite varmare än tidigare dagar. Hade lätt kunnat fortsätta en bit till men jag sparade på den karamellen. Istället så bar det genast ned till hallen/gymmet där det skulle bedrivas styrketräning i en mängd olika former. Mötte upp Good Charlotte där nere och vi konstaterade att det var äckligt mycket folk i hallen. DIverse föreningar hade upptaktsträffar el dylikt, så det gällde att hålla hårt i skivstängerna för att de inte skulle bli snodda. Vi inledde med "Cirkel2", en hemsk cirkel där benen får jobba en hel del. Då båda började känna av en lätt dåsighet och tunnelseende så införskaffades en burk cola för att råda bot. It worked like a charm. Det svarta guldet gör det igen. 3set cirkel senare var det dags för baksida lår att få sig en extra genomkörare. Övningar såsom draken, utfallssteg med vikt över huvudet + lite fjollboll utfördes. Därefter en omgång excentriska tåhävningar vilket fick avsluta styrkesessionen. Var ganska mör efter detta kan tilläggas. Som tur var (kanske) så blev det ej någon våtväst då simpölen var kraftigt uppbokad. Börjar hysa en lätt avsmak för klor så det var ett välkommet avbrott.


Efter en liten utflykt in till stan med lite sonderande i affärer, bar det av till en klasskamrat där det vankades spelkväll (brädspel) och matlagning. En förskräckligt god lasagne tillagades, samt en varm honungsglaserad fruktsallad med vit choklad och pistachios. Wunderbar! Jag medverkade även i det vinnande laget för kvällen vilket var bra för mitt ego.


Söndag: Vaknade vid 0830 och genomförde ett kort, mindre matintag då Herr Spenat skulle dyka upp vid 10 för en lite svängom på ön. Planen var ca2mil, 90-100min. Under resans gång planerades det även in en fartökning de sista 20'. Vi klaffsade runt ut mot elfvikshållet i ca4.35-40fart, beroende på kupering och underlag. Försökte hitta de lerigaste stigarna då Spenaten började gnälla så mycket på att han blev skitig. Kortare inslag av OBT inefattades också. Efter 75' och ett otal pisspauser började så vår fatökning. Den genomfördes på förhållandevis flack asfalt, då Spenat ville få ett bra snitt. Startade i ca4min/k för att sedan successivt pressa upp farten. En ganska markant höjning kom till efter ca10' och fortsatte hale vägen in. Var ganska trött i backen från Askrikevägen till Rudboda, där någonstans släppte dessutom Spenat en lucka. Så då efter 20 snabbare minuter var passet så gott som över. Skönt. Mätte upp distansen på Länskartor, och den visade sig vara ca5.3k Ganska halvosäker mätning, men den ger iaf ett hum. Totalt dryga 22k med snittp. 143 och max 182.


Sedan bar det iväg ned till hallen för en omgång sprints. Spenaten är så fruktansvärt ivrig på att få börja nöta inomhusvarv så jag var tvungen att rasta honom idag på några kortare lopp. 5x80m + 5x100m + 4x200m med lååång vila. Allt skedde i kontrollerade farter där en avslappnad, ledig löpning var den genomgående tanken. Kändes bra mest hela tiden överraskande nog, bortsett från en lätt komatisk känsla till följd av det tidigare passet. 100ingarna gick på ca14.5-15'' och 200ingarna på 32-34''. Lugnt och fint.


Känner nu att jag kommer lida av en svår form av träningsvärk i några dagar. Både gårdagens styrka samt dagens begivenheter sätter med all säkerhet sina spår. Blir nog najs med en vilodag imorgon.


Denna låt avslutade gårdagskvällens samkväm. En riktig gammal klassisk dänga med allas vår Kylie. Hip hip. 

 
ANNONS
 
Flås

Flås

9 november 2008 22:46

Nu vet jag vad du kommer att säga och det känns som första gången.

http://nejjagharslutat.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Alf

9 november 2008 23:16

...snurrar i min skalle

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olof Södergård - 22 juni 2010 18:15

Ja, nu säckar den här sidan ihop och en ny uppstår. Den kommer dock ligga kvar ute för allmän beskådan.   Ny adress: http://cykelalf.blogspot.com/   Förhoppningen är att denna förändring kommer stimulera mig till mer frekventa uppdateringar. ...

Av Olof Södergård - 14 juni 2010 22:10

No comments.. Ska ta och ändra format på denna ständigt eftersatta sida. Måste bara ta tag i mig själv först. Till dess ger jag er en sammanfattning. V.21 (helgen): Gjorde inget mer i träningsväg, men väl i sociala aktiviteter. Fest ute på ...

Av Olof Södergård - 28 maj 2010 23:06

Trött i benen.   Gjort denna vecka:   Måndag: maxtest (hade något tröga ben. pallade bara med 37s in på 475w. Klent. 5.35l hade jag och 13mmol i laktat efteråt. Liten bit kvar till toppnoteringarna från i vintras, dock sämre "uppladdning" nu....

Av Olof Södergård - 6 maj 2010 22:22


Ja, jag vet. Jag är en dålig människa som inte uppdaterar särdeles ofta. Lev med det.   Anyways. Efter två dagar packade med distans på cykeln valde jag att krypa in till den trygga miljön i labbet idag. Var ett bra tag sedan jag körde testcykel ...

Av Olof Södergård - 15 april 2010 20:38

Ja, utlovade ju bilder från gottlandet. Nedan följer några.   Mmm...brocco i mängder. Ett måste för den välmedvetna ätarätt-wannaben.       Okej. Här ser ni ett exempel på cykelhäng som innehåller x-antal fel i stilboken. Denna "pose" är ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se